Norsk film: Pyromanen 

Norsk film: Pyromanen

Brannsjefens sønn er ansvarlig for å ha terrorisert bygda med en rekke branner. 

På kino 22. april kommer en norsk film basert på en sann historie om brannsjefens sønn, pyromanen. 

Filmen handler om en liten sørlandsbygd som mister uskylden da det viser seg at det er brannsjefens sønn som er ansvarlig for å ha terrorisert bygda med en rekke branner. Pyromanen en historie om hva som kan skje dersom et ungt menneske ikke finner sin plass i samfunnet han vokser opp i. Filmen viser samtidig hvor langt foreldre er villig til å gå i et forsøk på å beskytte sine barn. 

En flamme fra en fyrstikk bryter det skjøre mørket i den stille bygda.

På et lite og avsidesliggende sted tenner en pyroman sin første brann. Men større og farligere branner følger og frykten brer seg. Og når den lokale lensmannen følger sporene avdekkes en sannhet som bygdefolket ikke vil tro. Pyromanen er ingen fremmed. Han kommer ikke utenfra. Han er en av dem. Filmen er basert på Gaute Heivolls bestselgende roman "Før jeg brenner ned" som vant Brageprisen i 2010.

Fra filmen "Pyromanen", kommer på kino april 2016.

Oppfordret folk til å brenne bygningene sine

Bak filmen står Erik Skjoldbjærg. Dette er hans sjette spillefilm i rekken og i likhet med hans to siste filmer «Nokas» og «Pioner», er også denne filmen basert på virkelige hendelser.

– Vi dro til bygda, der pyromanen herjet, for å spille inn filmen. Vi gikk ut i lokalpressen for å høre om noen ville bli kvitt eiendommen sin, og i noen tilfeller oppfordret vi faktisk folk til å bli kvitt eiendommen, fordi det så så fint ut, sier Skjoldbjærg til nettstedet iTromsø. Han forteller at det nesten ikke er brukt spesialeffekter i filmen.

Filmen er spilt inn i Finsland utenfor Kristiansand og kommer på kino 22. april.